Garanții:

Înainte de a proceda la instalarea produsului, clientul are obligația de a verifica starea produsului. Dacă observați că acesta prezintă defecte, semne de lovire, crăpături, nu procedați la instalarea/asamblarea lui! În acest caz, vă pierdeți dreptul de garanție și retur, acceptând, odată cu instalarea produsului, faptul că nu mai aveți cum dovedi că acest produs a ajuns așa inițial și nu s-a deteriorat în timpul instalării/montării defectuoase.

Toate produsele comercializate de către site-ul nostru beneficiază de garanție timp de minim 12 luni. Toate produsele defecte în perioada de garanție vor fi returnate la departamentul tehnic cu documentele de achiziție (factură, certificat de garanție).

  • Produse noi sigilate din fabrica beneficiază de garanţie 24 luni.
  • Produsele refurbished IT beneficiază de garanţie  24 - 48 luni. 
  • Produsele second hand beneficiază de garanţie  12 luni. 

 

Garanția se acordă conform legislației române în vigoare la data cumpărării, se aplică numai dacă produsul a fost folosit corespunzător și este valabilă pe baza facturii. De asemenea, garanția se poate aplica pe baza comenzii online.

Garanția furnizată nu afectează drepturile statutare ale consumatorului prin legislația aplicabilă în vigoare (Legea 449/2003; OG 21/1992) și nici drepturile consumatorului în raport cu vânzătorul.

 

Această garanție, indiferent de termenul oferit de producător, nu acoperă următoarele:

  • defectele cauzate de manevrarea brutală sau uzură;
  • defectele sau stricăciunile cauzate de utilizarea incorectă/necorespunzătoare a produsului, inclusiv de utilizarea contrară instrucțiunilor date de producător;
  • garanția comercială încetează să mai fie executorie dacă produsul a fost deschis, modificat sau reparat reparat cu piese neautorizate 
  • garanția încetează să mai fie executorie dacă produsul a fost expus la umezeală, la condiții extreme din punct de vedere termic (exemple: inghet, surse de caldura precum calorifere, sobe, radiatoare sau orice alta sursa ce pot duce alterarea materialului) sau al altor factori de mediu, la treceri bruște de la o stare termică sau de mediu la alta, la coroziune, la oxidare, dacă a intrat în contact cu alimente, cu lichide sau cu produse chimice, sau dacă a fost depozitat în condiții neconforme cu cele specificate de producător.
  • intervenții executate de către persoane neautorizate.

 

Reclamația se face prin e-mail la: contact@edepo.ro

Înainte de returnarea produselor contactați prin email la contact@edepo.ro sau telefonic la 0759 797 777 pentru a confirma adresa de retur.

Constatarea se face în maximum 48 de ore după primirea produsului apoi veți fi anunțat de timpul necesar depanării, înlocuirii parțiale sau totale a produsului.

 

Service post garanție: 

Toate produsele comercializate de către Edepo Trade SRL beneficiază de service după perioada de garanție. Acest lucru se face contra cost, dar la prețuri speciale pentru clienți. Demersurile sunt asemănătoare cu cele de la garanție.

 

Legislație

Lege nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor

Lege nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora

Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor

Ordonanța nr. 34/2014 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță. Eventualele reclamații primite din partea clienților persoane juridice, nu vor fi luate în considerare.

 

Colectarea datelor se va face direct de la dumneavoastră, astfel încât veți avea controlul absolut a datelor pe care le furnizați