cut: 600x400

O persoană neavizată în ceea ce privește scaunele de birou ar putea face greșeala de a afirma că accesoriile pentru copii sunt cele mai ușor de realizat, din motive precum acela că un copil este mic ca dimensiune și masă corporală și nu necesită mult material, nu necesită multă susținere și nu necesită mult suport muscular. Adevărul este că nu e așa și vom demonstra în cele ce urmează că tocmai copiii sunt cei care au nevoie de cel mai mult sprijin în orice domeniu, inclusiv în ceea ce privește alegerea modelului perfect de scaun de birou pentru copii.

Dacă un adult petrece în medie 8 ore pe zi așezat pe un scaun de birou, un copil petrece în medie între 8 și 10 ore așezat în fața unui birou, la școală și apoi acasă la teme sau meditații. Dacă acest copil merge la o școală publică, este bine cunoscut faptul că scaunele care se întâlnesc în școli nu sunt ergonomice, ci simple scaune cu 4 picioare, cu spătar, fără mânere și învelite într-un burete subțire. Copilul trebuie să stea așezat 5-6 ore pe zi într-un astfel de scaun care, deși nu este rău și oferă un oarecare suport, totuși nu este suficient pentru un copil în dezvoltare.

Copilăria și adolescența sunt momente cruciale în viața oricărui individ, pentru că sistemul osos este în plină dezvoltare. De aceea, este extrem de important ca măcar scaunul pe care stă copilul așezat acasă, în timp ce lucrează la teme sau în timpul orelor de meditații suplimentare, să fie în măsură să îl susțină într-o poziție adecvată.

Dacă un adult este capabil să își controleze poziția și să își mențină spatele drept din proprie voință, copilul nu va fi capabil să realizeze acest lucru pe timp lung. Copiii au nevoie de mișcare și activitate datorită nivelului ridicat de energie de care dispun.

Mai mult de atât, un copil nu este capabil să-și controleze nivelul de energie și tinde să își schimbe mereu poziția pe scaun.

1. Scaunul trebuie să aibă un spătar bine căptușit

Deși unii ar putea spune că un scaun de birou moale distrage copilul de la învățat și îl relaxează, acest aspect al nivelului de duritate din scaun este foarte important. În cele mai multe cazuri, copilul stă rezemat de spătar. Dacă scaunul are un spătar rigid, poziția copilului se va transforma în ceea ce, în limbaj popular, se numește ghebos sau încovoiat. Cu alte cuvinte, copilul va adopta o poziție a coloanei curbată, care, pe termen îndelungat,

va rezulta nu doar în dureri musculare și inflamații ale mușchilor, ci și în deformarea completă a coloanei. Acest lucru se întâmplă tocmai pentru că în perioada copilăriei și adolescenței copilul și oasele sale sunt în creștere și în formare. De aceea, este extrem de important ca spătarul scaunului să fie unul moale, care sa susțină coloana copilului într-o poziție în formă de mic S.

2. Scaunul trebuie să aibă mânere

Atunci când nu scrie, ci doar ascultă lecția, copilul trebuie să aibă mânere capabile să îi susțină coatele. Faptul că suportul pentru coate este existent în scaunul copilului îl va proteja de dureri de umeri, de contracții și inflamații la nivelul umerilor și de oboseală musculară îndelungată. La fel ca și spătarul, mânerul trebuie sa fie căptușit și moale, pentru că un copil fără dureri este un copil care învață bine și, la urma urmei, acesta este scopul.

3. Șezutul scaunului trebuie să fie reglabil

Mintea unui copil este ca un burete, absoarbe orice informație. De aceea, vremurile când se credea că se poate învăța doar prin scriere au apus de mult. În aceste vremuri, copilul este, pe bună dreptate, încurajat să învețe prin orice formă, chiar dacă este prin scriere, prin citire, prin joacă sau prin ascultare. În cazul celei din urmă, când copilul ascultă profesorul sau părintele de la care învață, este important ca șezutul să poată fi reglat, astfel încât copilul să mărească sau să micșoreze unghiul bazinului oricând are nevoie să schimbe poziția.

4. Înălțimea scaunului trebuie să fie ușor de reglat

În cazul în care copilul dumneavoastră este singurul care utilizează acest scaun de birou pentru copii, atunci ușurința reglării înălțimii scaunului nu are atât de multă importanță, o dată reglat corespunzător. În schimb, dacă sunt mai mulți copii care beneficiază de acest scaun, atunci este important ca fiecare membru să își poată regla scaunul în funcție de înălțimea proprie. O poziție corectă a picioarelor ajută la menținerea poziției corecte a zonei lombare și a restului spatelui. Dacă nu știți cum puteți verifica înălțimea ideală a scaunului copilului dumneavoastră, plasați copilul în picioare lângă scaunul dorit. Nivelul șezutului scaunului de birou pentru copii trebuie sa fie la nivelul genunchilor copilului. Atenție, însă, este indicat ca scaunul, chiar dacă aparent este la înălțimea ideală, să aibă, totuși loc să fie reglat. Ulterior, veți avea nevoie să schimbati reglajele, în funcție de ritmul de creștere a copilului.

5. Scaunul trebuie să fie mobil nu doar în înălțime, dar și față-spate

Un scaun mobil față-spate, care permite o ușoară balansare a copilului este mult mai indicat decât un scaun rigid. Din aceleași considerente menționate anterior, cum ar fi lipsa răbdării și enorma cantitate de energie a unui copil, trebuie luat în calcul faptul că, inevitabil, oricât de bun profesor este persoana din față, oricât de interesant este subiectul dezbătut, la un moment dat, copilul în cauză se va plictisi. Când un copil se plictisește, în general, începe să se miște pe loc, ceea ce în limbaj popular poate fi denumit fâțâire. Este o reacție absolut normală și, deși cei mai mulți tind să o condamne, trebuie să fie înțeleasă și acceptată. Din acest motiv, este foarte important să avem grijă ca scaunul de birou pentru copii să fie ușor mobil, să permită această mișcare pe loc. Pe lângă faptul că această mișcare arde din energia copilului, fiind o mișcare continuă și repetată, tinde să liniștească copilul care, fără să își dea seama, practic se calmează singur.

6. Scaunul colorat stimulează imaginația și creativitatea

În general, când vine vorba de culorile alese pentru decorarea camerei copilului, sunt clasicele culori: albastru pentru băieți și roz sau roșu pentru fete. Noi, însă, încurajăm abordarea unei game cât mai largi de culori, atât pentru băieți, cât și pentru fete. Culorile nu au doar rol decorativ, deși am tinde să credem asta. Culorile stimulează creativitatea, gândirea, imaginația și transmit energie creativă. Deși poate părea că nu este nevoie de și mai multă energie, pentru că deja am stabilit în paragraful anterior că ea nu lipsește la niciun copil, totuși, nu este același tip de energie. Culorile vaste și puternice ajută copilul să se concentreze mai bine la lecții, pe timp îndelungat. Dacă toată camera este de aceeași culoare, apare monotonie, unilateralitate, care nu fac decât să obosească ochiul și, deci, creierul. Dacă într-o cameră predominant albastră, spre exemplu, adăugăm un element roșu, această monotonie se rupe, apare un element surpriză, special și inovator, care prin simplul lui efect vizual dă mai multă viață completei încăperi. De aceea, vă sfătuim să alegeți modele de scaune de birou pentru copii cât mai colorate.

 

Sperăm că în urma acestui articol să vă fie mai ușor să alegeți un scaun adecvat în funcție de personalitatea copilului dumneavoastră, care să îl ajute să crească sănătos atât fizic, cât și emoțional

Scaune comfortabileScaune de birou pentru copiiScaune pentru copii

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Produse evidențiate

- 11%
77 lei 87 lei

Nume produs

No reviews
44 lei

Nume produs

No reviews