scale 600x600
Cele mai multe joburi moderne implică petrecerea unui timp îndelungat stând la birou, pe un scaun de birou, într-o poziție care nu este cea mai favorabilă coloanei vertebrale. De aceea, este foarte important să conștientizăm importanța scaunului de birou pentru a preveni problemele de postură și durerile de spate. Specialiștii noștri îți explică detaliat cum alegi cel mai bun scaun de birou pentru sănătatea coloanei tale.

 

Cum alegi cel mai bun scaun de birou?

Există foarte multe tipuri de scaune de birou ergonomice. Nu există neapărat un scaun de birou perfect pentru toată lumea, întrucât fiecare corp este unic și are nevoi unice. Există, însă, scaunul de birou perfect pentru tine. Pe acesta trebuie să îl identifici și vei constata o diferență uimitoare în ceea ce privește postura spatelui tău.

Specialiștii recomandă ca, atunci când alegi cel mai bun scaun de birou pentru tine sau pentru alt membru al familiei tale, să ții cont de următoarele aspecte:

 

1. Scaunul de birou trebuie să fie reglabil pe înălțime

Reglajul pe înălțime al unui scaun de birou de calitate ar trebui să se facă usor, cu un lever pneumatic. Un reglaj pe înălțime cu o variație de 15 cm ar trebui să fie suficient pentru oricine. Poziția corectă este să stai cu ambele tălpi drepte, paralele pe podea, cu coapsele perfect paralele cu podeaua și cu brațele perfect sprijinite de birou, fără să simți tensiune în umeri. Reglajul scaunului pe înălțime îți oferă posibilitatea să obții această postură perfectă la birou.

 

2. Scaunul de birou perfect trebuie să aibă șezutul suficient de adânc și lat pentru tine

Ideea de bază este: trebuie să te simți perfect confortabil în scaunul tău ergonomic de birou. Dacă ai nevoie de un scaun extra-lat pentru a sta confortabil și a nu fi jenat de mânere, îți recomandăm un scaun de birou rezistent 150 kg XXL. De asemenea, adâncimea scaunului (distanța până la spătar) trebuie să fie potrivită pentru tine, astfel încât să poți să îți sprijini partea lombară de

suportul lombar al scaunului. De asemenea, între spatele genunchilor și marginea șezutului trebuie să fie o distanță de aproximativ 5 cm.

 

3. Scaunul de birou ideal trebuie să aibă recliner ajustabil

Specialiștii te sfătuiesc să alegi un scaun de birou cu recliner reglabil, astfel încât tu să decizi cât de mult te lași pe spate. Reglajul trebuie să îl faci în așa fel încât să nu simți absolut nicio tensiune în umeri sau în mușchii spatelui atunci când stai în fața calculatorului câteva ore.

 

4. Un scaun de birou bun are suport lombar

Un aspect foarte important asupra căruia atrag atenția medicii este existența unui suport lombar la scaunul tău de birou. Acesta arată ca o mică pernuță ce stă în partea de jos a spătarului, exact lângă șezut. Coloana vertebrală prezintă o ușoară curbură la orice persoană în zona lombară, iar dacă stai mult timp la birou fără un suport pentru această curbură, se poate ajunge usor la probleme de tipul: dispariția acestei curburi naturale, atacarea nervilor din zona cervicală a coloanei vertebrale, tensionarea mușchilor lombari și chiar hernie de disc, în anumite cazuri. Acest suport lombar al scaunului tău de birou ar trebui să fie reglabil atât pe înălțime, cât și pe adâncime, pentru a asigura un suport cât mai bun curburii naturale a coloanei tale lombare.

 

5. Nu uita de suportul cervical

Și în zona cervicală ai o curbură naturală, care trebuie susținută în mod adecvat cu ajutorul unui suport cervical. Un scaun de birou de calitate îți va oferi acest suport cervical și îți va îndepărta, astfel, durerile cervicale atât de frecvente în rândul adulților.

 

6. Materialul scaunului de birou

Având în vedere că vei sta multe ore în șir pe scaunul tău de birou, ai nevoie ca materialul șezutului și spătarului să fie răcoros și să permită circulația aerului. De aceea, un material textil este de preferat unui material sintetic, iar pielea naturală este de preferat pielii ecologice.

 

7. Suporturile reglabile pentru brațe

Orice scaun de birou bun are suporturile pentru brațe ajustabile. Astfel, te va ajuta să ții brațele corect pe birou, fără să simți tensiune în umeri sau în coate. În mod ideal, suporturile pentru brațe sunt reglabile atât pe înălțime, cât și ca înclinație.

 

8. Scaunul de birou ar trebui să fie rotativ

Această caracteristică nu te ajută în mod direct pentru a avea o coloană sănătoasă, însă te ajuta să ai acces la diferite zone ale biroului fără să trebuiască să te întinzi în poziții nenaturale care îți pot provoca dureri sau întinderi de mușchi.

Așadar, dacă ești atent la aceste 8 sfaturi, vei achiziționa cel mai bun scaun de birou. Nu uita, sănătatea trebuie să fie mereu pe primul plan, de aceea îți sugerăm să faci o investiție înțeleaptă!

Scaun ergonomicScaune comfortabileScaune online

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Produse evidențiate

- 11%
77 lei 87 lei

Nume produs

No reviews
44 lei

Nume produs

No reviews