Scule pentru service auto de care ai nevoie pentru a crește eficiența atelierului tău auto

Scule pentru service auto de care ai nevoie pentru a crește eficiența atelierului tău auto

Dacă ești un meșter bun, știi deja că există două tipuri de scule pentru service auto: unele cu care îți faci treaba și altele cu care îți faci treaba rapid și eficient. În acest articol, ne-am propus să îți arătăm câteva exemple de scule pentru service-ul tău auto care îți pot face viața mai ușoară în timp ce muncești și, în același timp, îți pot crește productivitatea și, desigur, profitul atelierului tău. Cu siguranță, aceasta nu este o listă exhaustivă, dar credem că este suficientă pentru a-ți deschide apetitul de făcut ceva îmbunătățiri afacerii tale în domeniul auto, indiferent cât de mare sau cât de mică este ea.

1. Mașină de dejantat automată cu lift și braț Runflat

Spre deosebire de o mașină de dejantat simplă, aceasta îți oferă eficiență sporită și mult mai puțină muncă manuală. O astfel de mașină de dejantat automată cu lift și braț Runflat vine echipată în mod standard cu unitate de filtrare și lubrifiere (oiler și separator apă), cu pistol de umflare electronic, cu piuliță cu blocare rapidă în axul filetat, cu 2 role auxiliare, cu o cupă de montare de 500 mm, un adaptor compozit, recipient pentru paste și 4 conuri de centrare. Orice atelier auto profesional are de câștigat dacă alege să investească într-o astfel de sculă auto, în detrimentul unei mașini de dejantat clasice.

2. Elevator pentru vulcanizare tip foarfecă

Spre deosebire de un elevator simplu, acest elevator pentru vulcanizare tip foarfecă va conferi un aer extrem de profi atelierului tău auto. În plus, susține până la 3 tone, deși are dimensiuni mici, așa încât este potrivit pentru atelierul tău oricât de mic ar fi. De asemenea, acest tip de elevator pentru vulcanizare este extrem de ușor de operat, încât are butoane intuitive care permit schimbarea rapidă între funcții. Cele 4 brațe au tampoane de cauciuc, potejând astfel caroseria vehiculelor elevate cu ajutorul acestei scule auto.

3. Mașină de echilibrat roți automată

Detaliile privitoare la dotările tehnice fac diferența între a avea coadă de mașini la poarta ta sau a alerga după câte un client sau doi pe zi. Acest lucru se întâmplă deoarece acum clienții au acces la informație, sunt din ce în ce mai cunoscători și își doresc cele mai bune servicii. Cum oferi cele mai bune servicii? Ai ghicit. Având scule auto profesionale. Una care nu ar trebui să îți lipsească este mașina de echilibrat roți automată. Clienții preferă să aleagă service-uri auto cu această dotare deoarece calitatea lucrării este ridicată, fiind eliminate complet erorile umane. O astfel de mașină automată are pragul minim de dezechilibru la doar 1 gram, are funcții suplimentare precum SPLIT, autocalibrare, optimizare și autodignostic și are un poziționator de dezechilibru (frână cu aer, claxon). Calitatea profesională ce va upgrada atelierul tău auto!

4. Scule variate pentru tinichigerie

Ce alte scule pentru service auto îți mai trebuie? Faci reparații de calitate pentru clienții tăi atunci când ești pregătit pentru orice problemă ar putea avea ei. Inspiri profesionalism atunci când la întrebarea “Poți să mă ajuți cu problema asta?” răspunzi cu “Da, am toate sculele necesare!” în loc de “Nu știu, să vedem, cred că pot face ceva”. De aceea, îți recomandăm să îți dotezi atelierul cu aparate de sudură pentru metal, dar și pentru plastic, cu dispozitive pentru îndreptat și roluit aripi, cu ventuze pneumatice pentru îndreptat tabla, cu rindele metalice pentru tinichigerie, cu un set de scule pentru demontat tapițeria, ciocane culisante, testere pentru măsurat grosimea vopselei, echipamente hidraulice, scule pentru îndreptat loviturile cauzate de gheață, echipamente complete pentru vopsire. Par multe, dar, de fapt, toate acestea îți vor folosi!

5. Sisteme de ridicare profesionale

În principiu, nu vei avea nevoie de toate cele de mai jos în același timp și, în funcție de dimensiunea atelierului tău, este posibil să nu ai niciodată nevoie de unele dintre ele. Totuși, dacă afacerea ta în domeniul auto este medie sau mare, ai nevoie de: capre, cricuri, cricuri pentru cutii de viteze, macara tip girafă pentru scos motorul, suporturi pentru motor, rampe auto, palane, cărucioare pentru mutat mașini avariate, cărucioare cu platforme hidraulice, șasiuri pentru transport greutăți mari, transpaleți. Dacă alegi scule pentru service auto de calitate, la prețuri accesibile, profitul va fi întotdeauna de partea ta, pe termen lung!

Tu ești fericit atunci când clienții tăi sunt fericiți și te recomandă tuturor. De aceea, sfatul nostru este să investești în echipamente de calitate, profesionale, încearcă să automatizezi procesele cât mai mult și să reduci munca manuală pe cât posibil. În acest fel, vei crește eficiența atelierului tău auto, vei avea clienți mulți și fericiți, vei avea nevoie de mai puțini angajați și, pe termen lung, vei atinge cote noi de profit. Ce ți-ai putea dori mai mult de la afacerea ta în domeniul auto?

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate