Scaunul Kneeling Chair – vezi 4 motive pentru care trebuie să îl ai!

Scaunele, ca piese de mobilier, au o istorie controversată. Indiferent cât de mult au evoluat în ceea ce privește materialele din care sunt construite și cât de mult a evoluat design-ul acestora, ele au rămas, în pare parte, pe același principiu: 4 picioare, un dreptunghi de material dur care să ne susțină greutatea și un alt dreptunghi de material dur care să nu ne permită să cădem pe spate. Întrebarea care urmează, însă, este cine și de ce a creat scaunele de tip kneeling chair?

În ziua de astăzi suntem obișnuiți să avem (în funcție numărul de persoane cu care locuim sau în funcție de numărul de încăperi pe care le are locuința în care trăim) nenumărate scaune în casă, ceea ce face această piesă de mobilier să fie absolut banală. Cu toate acestea, scaunele de tip kneeling chair par să aducă nu doar un aspect fashion al locuinței, dar și o stare de spirit mai bună, un nivel de energie mai ridicat și, în ansamblu, un nivel de productivitate sporit tuturor celor care le folosesc. Cum a apărut, însă, scaunul kneeling chair? Care este diferența care aduce toate aceste schimbări în viața celui ce folosește acest scaun? De ce crește nivelul de energie? De ce utilizatorul are o productivitate sporită? Aceste întrebări sunt cele mai des întâlnite în rândul celor curioși în materie de această piesă de mobilier, așa că azi ne dorim să vă răspundem la ele.

Cum a apărut scaunul de tip Kneeling chair?

Ideea acestui tip de scaun a apărut în anii 1970, când doctorul danez A. C. Mandal și norvegianul Hans Christian Mengshoel și-au adus ideile împreună și au colaborat cu un număr de designeri de scaune de birou, în încercarea lor de a crea scaunul perfect pentru uz pe timp îndelungat. Doctorul danez, la fel ca și norvegianul menționat mai sus, au avut ca scop crearea unui scaun care să ofere nu doar un echilibru aparte, dar și posibilitatea de schimbare considerabilă a poziției în timpul utilizării sale, având la bază dorința de a oferi lumii variante alternative de a fi așezați pe scaun.

Câte tipuri de scaune Kneeling Chair există?

Din munca lor alături de designerii de scaune de birou au rezultat un număr mai mare de tipuri de scaun kneeling chair, dintre care se remarcă Variable Balance, al cărui creator este un designer norvegian cunoscut sub numele de Peter Opsvik. Acest tip de scaun este cel mai iubit printre utilizatorii de kneeling chair, pentru că este flexibil în numărul de poziții, dar și pentru că permite fiecărui utilizator în parte să își găsească echilibrul propriu.

Practic, atunci când stăm așezați pe un scaun, se formează o linie de echilibru în corpul nostru. Această linie pornește de la cap, în dreptul urechii, trece prin umăr, la coapse și până în zona gleznei. Aceste puncte enumerate mai sus sunt aliniate perfect atunci când stăm așezați pe un scaun Variable Balance. Această postură este extrem de sănătoasă, pentru că este ceea ce experții numesc o postură deschisă. Dacă în mod normal, când suntem așezați pe un scaun de birou obișnuit, unghiul trunchiului perpendicular pe coapse este de 90 de grade sau chiar mai puțin, atunci când suntem așezați pe un scaun Variable Balance unghiul este de aproximativ 110 grade.

Această poziție este extrem de indicată de specialiști pentru că unghiul său deschis permite coloanei să stea în nivelul de curbare natural, fără a pune presiune pe ea și fără a o curba inutil. Mai mult decât atât, presiunea pe vertebre este redusă la minimum, motiv pentru care durerile de spate, atât la nivelul oaselor, cât și la nivelul mușchilor vor fi considerabil reduse. În plus, nu doar că zona lombară și mușchii picioarelor vor prezenta mai puține dureri și mai multă flexibilitate, dar și respirația se va îmbunătății, deoarece această postură ajută diafragma să se deschidă și să se închidă în voie, fără presiunea care este pusă asupra acesteia într-o postură închisă. Prin urmare, cu un proces de respirare îmbunătățit, vă veți bucura să aflați că și circulația sangvină este facilitată de această postură.

Cu toate acestea, trebuie neapărat să aveți grijă, în ciuda variațiilor de poziții disponibile în cadrul scaunului Variable Balance, să nu utilizați pernuța sau pernuțele de suport pentru genunchi mereu, pentru că scopul acestora este, totuși, de a veni în ajutor, nu a de a suporta toată greutatea corpului și toată presiunea asupra lor. Acest lucru nu este indicat doar pentru sănătatea scaunului, ci în special pentru a voastră, pentru că a sta mereu în poziție îngenunchiată presupune un efort mare pentru rotulă, pentru tibii și pentru genunchi, în general.

Deși acest scaun este extrem de confortabil, prin faptul că permite găsirea balansului propriu al fiecărei persoane care îl folosește, nu uitați să vă schimbați constant poziția, pentru a vă bucura de absolut toate avantajele sale.

Există o multitudine de alte modele de scaune de tip Kneeling Chair, însă acesta este cu siguranță cel mai popular dintre toate, nu numai pentru faptul că oferă libertatea fiecărui utilizator să își găsească modul de utilizare care i se potrivește, dar și datorită tuturor avantajelor pe care le are asupra posturii, asupra circulației sangvine și asupra respirației.

De ce ajută acest scaun la creșterea nivelului de energie?

Nivelul de energie pe care îl are o persoană provine din doi factori majori, și anume cel fizic și cel psihic. Energia fizică are la baza ei o alimentație corectă, care să asigure aportul de vitamine și minerale necesare organismului pentru o cât mai bună funcționare a sa. De asemenea, energia fizică se dobândește prin respectarea unui orar fix de somn, prin intermediul căruia organismul se relaxează, mușchii se detensionează și corpul se pregătește pentru o nouă zi de lucru. Energia psihică are ca principal factor energia fizică. Atunci când corpul uman este obosit sau suferă dureri și afecțiuni fizice, nici creierul nu se poate concentra la lucru, motiv pentru care orice sarcină, oricât de ușoară, devine o greutate imensă. Din acest motiv specialiștii se axează foarte mult pe ideea de a avea grijă să vă păstrați poziția corectă atunci când stați la birou, pentru că o poziție incorectă va duce la dureri musculare și, prin urmare, la incapacitate de concentrare și obosire mult mai rapidă.

Din acest motiv, scaunul kneeling chair de tip Variable Balance este atât de iubit de cei ce îl utilizează. Nu doar că oferă șansa utilizatorului să își găsească echilibrul propriu, așa cum am menționat și explicat mai sus, însă tocmai din acest motiv facilitează adoptarea poziției corecte a coloanei. Mai mult decât atât, prin suportul pe care îl oferă la nivelul picioarelor, prin acea pernuță de sprijin pentru genunchi sau tibii, se eliberează presiunea care apare în zona lombară și se împarte această presiune în două părți, una în zona menționată și alta în picioare, făcând-o astfel mai ușor de îndurat. Datorită acestui fapt, mușchii sunt mai relaxați, nu apar dureri de spate sau tensiuni musculare la fel de repede cum apar în cazul unui scaun de birou clasic, iar utilizatorul se poate concentra pe perioade de timp îndelungate la munca pe care o are de realizat. Mai mult decât atât, pentru că acest scaun oferă o gamă largă de posibilități de a fi așezat pe el, dacă utilizatorul schimbă poziția regulat, permițând, astfel, unui set de mușchi să se relaxeze, în timp ce alt set de mușchi îl mențin în poziția de așezat, nu va simți tensiune sau durere și va putea să își păstreze energia și să și-o dozeze pe parcursul întregii zile de muncă.

De ce ajută acest scaun la sporirea productivității?

Dacă utilizatorul nu simte dureri musculare și este plin de energie și voie bună, atunci utilizatorul scaunului Kneeling Chair de tip Variable Balance va avea capacitatea să se concentreze la ceea ce are de făcut și va putea, așadar, să aibă rezultate mai bune la locul de muncă, sau la școală, după caz. Mai mult decât atât, chiar și în ultima parte a unei lungi zile de muncă, atunci când utilizatorul folosește acest scaun, oboseala pe care o manifestă, în general, oamenii, după 8 ore de lucru va fi considerabil mai scăzută. Cu toții știm situația în care în ultima oră din program privim din ce în ce mai des la ceas, sperând să treacă timpul mai repede și să mergem acasă să ne întindem spatele. Ei bine, acest tip de scaun este extrem de util, pentru că ajută la îmbunătățirea stării de bine prin schimbarea constantă a poziției și prin flexibilitatea sa. Fie că din când în când doriți să puneți mai multă greutate pe fese, sau mai multă greutate pe genunchi, cert este că faptul că aveți șansa să faceți această schimbare vă va ajuta considerabil în sporirea calității muncii pe care o întreprindeți, la fel ca și a duratei de timp în care veți reuși să vă concentrați la locul de muncă.

 

Te-am convins? Găsești toate tipurile de scaune de birou online la cel mai pun pret la Edepo!

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Produse evidențiate

- 11%
77 lei 87 lei

Nume produs

No reviews
44 lei

Nume produs

No reviews