Modelele de scaune de conferință - trei tipuri de scaune pentru trei tipuri de activități

Deși acest tip de scaune poartă denumirea generală de scaune de conferință, există de fapt, trei tipuri de scaune sub această denumire. Din acest motiv, astăzi vom vorbi despre fiecare tip în parte, pentru că fiecare dintre ele are destinată o altă întrebuințare, într-un alt tip de spațiu și pentru un alt interval de timp. Dacă sunteți proprietarii unui business sau dacă pur și simplu dețineți un spațiu pe care doriți să îl închiriați, este important să asigurați confortul celor ce vor desfășura activități în interiorul său, motiv pentru care este important să citiți acest articol până la capăt, să puteți alege corect, în cunoștință de cauză, pentru a asigura un minim de confort necesar celor ce vă trec pragul.

Așadar, cum am menționat mai sus, există trei tipuri de scaune de conferință, construite special pentru utilizarea în contexte diferite:

1. Scaunul de conferință propriu-zis

Prima categorie este cea care a dat numele general al categoriei-mamă. Când ne gândim la o sală de conferințe, ne gândim la un spațiu de dimensiuni medii. O sală de conferințe nu este cât un amfiteatru, ci cu o capacitate mult mai redusă. Cu toate acestea, nu este nici de dimensiunile unui birou de o persoană, capacitatea sa crescând până la aproximativ 15-20 de persoane. Acest tip de încăpere este mobilat simplu, cu o masă mare în centru, în jurul căreia se adună participanții la conferință, cu un proiector pentru prezentări și cu un panou alb sau o tablă albă pentru proiectarea prezentărilor. Din acest motiv, și scaunele sunt dotate cu același nivel de complexitate a stilului. Acest tip de scaune este, de cele mai multe ori, un tip de scaun rezistent, pe patru picioare, fără roți, extrem de stabil și foarte rezistent, care oferă suportul necesar pentru o perioadă de timp medie, în general între 1 și 3 ore.

2. Scaunul de așteptare

Scaunele de așteptare sunt parte tot a categoriei de scaune de conferință, diferența majoră între cele două tipuri fiind reprezentată de dimensiunea șezutului. Un șezut mai lat, cum este cazul scaunelor de așteptare, înseamnă un confort mai mare și, deci, posibilitatea de a sta așezat pe acest tip de scaun mai mult timp. Este important ca un scaun de așteptare să fie mai confortabil decât un scaun de conferință pentru că, după cum sugerează și numele acestei categorii, scaunul de așteptare este destinat utilizării sale în spații de așteptare, acolo unde clientul nu trebuie să devină agitat, ci trebuie să se simtă respectat și bine-primit. Un exemplu în acest sens este reprezentat de cabinetele medicale. Fie că vorbim de cabinetului medicului de familie sau de cabinetul dentistului, cert este că aproape de fiecare dată când mergem la doctor, trebuie să așteptăm în sala de așteptare, iar dacă avem noroc, putem sta așezați pe acest tip de scaun. Veți remarca, data viitoare când sunteți puși în această situație, dacă acordați atenție acestor detalii, faptul că scaunul din sala de așteptare este puțin mai moale decât scaunul de conferință de la locul de muncă, și dacă stați mai mult timp până vă vine rândul, veți remarca faptul că vă simțiți comod pe el, iar acest lucru vă va îmbunătăți starea de spirit.

3. Scaunul de vizitatori

Deși toate aceste trei tipuri de scaune menționate în articolul de astăzi seamănă între ele, asemănarea cea mai mare o au scaunul de așteptare și cel de vizitatori, fiind modele foarte asemănătoare. Cu toate acestea, diferența cea mai mare între ele este scopul acestora. Scaunul de așteptare este un scaun impersonal, pentru clienții unei companii, pentru persoane care vin la interviu și, în general, pentru persoane care nu sunt foarte apropiate nouă. Spre deosebire de el, scaunul de vizitatori este destinat persoanelor apropiate, care ne vizitează locuința. Din acest motiv, un scaun de vizitatori este un scaun personal, destinat celor dragi nouă, cu un nivel și mai mare de confort, manifestat nu neapărat printr-un cadru mai lat decât al celui de așteptare, ci mai mult prin tapițarea sa fie cu un burete mai gros, fie cu mai multe straturi de burete. Acest tip de scaun este mai impunător și pune în evidență persoana așezată pe el, pentru că, la urma urmei, cu toții ne dorim ca vizitatorii noștri să se simtă în centrul atenției și confortabil.

Sperăm că v-am ajutat cu aceste informații și că acum veți putea alege corect scaunele de conferință potrivite pentru business-ul dumneavoastră! Noi, la Edepo, vă stăm la dispoziție online cu mare drag!

Cele mai bune scauneScauneScaune comfortabileScaune de birouScaune de conferintaScaune onlineScaune vizitatori

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate