Îmbinând utilul cu plăcutul: scaune de birou cu masaj

Masajul a devenit una din formele principale de relaxare în această epocă a vitezei în care trăim. Suntem expuși zi de zi unor forme de stres pe care părinții noștri nu le întâlneau în trecut. În acestă lume care se schimbă constant, principala caracteristică esențială supraviețuirii fizice și emoționale este adaptabilitatea.

Umanitatea pare să aibă un dar înnăscut spre adaptabilitate, ceea ce nu poate fi decât o veste bună. Așadar, printre multe alte creații de succes ale acestei perioade se află și subiectul articolului nostru de față: modelele de scaune de birou cu masaj.

Munca de birou s-a extins vizibil comparativ cu cea fizică. Fiecare dintre noi cunoaște cel puțin o persoană care lucrează într-un birou și, în ultimul timp, chiar de acasă. Foarte multe persoane optează pentru confortul muncii de acasă, pentru că foarte multă lume dispune de o conexiune stabilă la internet, un laptop și orice informație necesară realizării muncii pe internet.

Deși mulți optează pentru lucrul de acasă, este bine știut că rutina devine apăsătoare. Creierul uman are nevoie de pauze regulate pentru a funcționa la capacitate mare. Dacă lucrăm într-un spațiu oficial, un birou, spre exemplu, este mai dificil de găsit modalități de relaxare inedite. Varianta clasică este pauza de cafea. Întrebarea este: cum reușim să ne relaxăm în spațiul de muncă, atunci când lucrăm de acasă? Unii oameni aleg să se întindă în pat, chiar și pentru 10 minute. Alții preferă să bea un pahar de apă rece sau să mănânce ceva dulce. Iar alții au descoperit utilitatea scaunului de birou cu masaj.

Această combinație de cuvinte pare muzică pentru urechile oricărei persoane ce petrece în medie 8 ore pe zi așezat într-un scaun. În cele ce urmează, veți descoperi o serie de avantaje ale acestei alternative de scaun de birou. Acestea vă vor ajuta în realizarea alegerii informate a următorului scaun de birou pentru dumneavoastră sau pentru cineva drag.

 1. Bugetul necesar atunci când dorim achiziționarea unui scaun de birou cu masaj

Prima întrebare absolut normală pe care și-o adresează orice persoană când vine vorba de o investiție este cea legată de buget. Cât costă un scaun de birou cu masaj? Ca orice alt produs de pe piață, prețul variază de la foarte accesibil la foarte scump. Noi recomandăm tuturor să încerce să găsească o balanță între buget și necesitate, adică, practic, să se informeze foarte bine înainte să achiziționeze. Ce vrea să însemne asta? Fiecare dintre noi e diferit, fiecare avem o minte diferită și un corp diferit și, așadar, necesități și priorități diferite. Aceste scaune de birou cu masaj variază în dimensiune, formă și capacități. Dacă unele scaune de birou cu masaj sunt capabile să ofere un simplu masaj la spate, altele au capacitatea să maseze atât spatele, cât și gâtul, brațele, picioarele și capul, în funcție de numărul de puncte de masaj incorporate.

Bineînțeles, cu cât mai avansat este scaunul, cu atât mai ridicat este prețul, dar, de asemenea, cu atât mai relaxat este corpul persoanei ce îl utilizează.

 2. Caracteristicile necesare unui scaun de birou cu masaj

 · Capacitatea de circulare a aerului

Referitor la orice scaun de birou, sunt anumite caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească. Separat de materialele din care este construit scaunul, cum ar fi burete, spumă, lemn, plastic și așa mai departe, este foarte important și materialul exterior. Este scaunul învelit în piele sau în material textil? Capacitatea materialului de a permite circularea aerului este o caracteristică esențială atunci când utilizatorul plănuiește să petreacă mult timp așezat pe scaunul de birou respectiv.

· Ușurința întreținerii curățeniei pe suprafața scaunului de birou cu masaj

Alt aspect foarte important în construcția scaunului de birou este ușurința curățării sale. Materialul exterior trebuie să fie ușor de curățat, în special în cazul scaunelor de birou cu masaj, pentru că orice contact cu apa poate dăuna mecanismului de masaj aflat la interior.

· Sistemul de ajustare a scaunului de birou cu masaj

Un scaun de birou are multiple posibilități de ajustare, iar în cele ce urmează vom face o trecere în revistă a celor mai importante reglaje care trebuie luate în calcul la orice tip de scaun de birou și în special la scaunul de birou cu masaj.

Reglarea înălțimii

Să reglăm înălțimea scaunului este esențială pentru postură, pentru că un unghi corect al înclinării genunchilor, bazinului și al zonei lombare ne poate ajuta să evităm multe probleme de postură și de sănătate.

Reglarea spătarului

Tot din motive de sănătate și de grijă asupra posturii, este foarte important să avem posibilitatea să reglăm spătarul, în funcție de înălțimea și greutatea fiecărui utilizator. Cu atât mai mult la scaunele de birou cu masaj, care, în general, au și suport pentru picioare, acest set de ajustări este foarte important, deoarece unele persoane pot opta pentru a beneficia de masaj direct în timpul de lucru, pe când altele pot opta să beneficieze de el după lucru sau chiar în pauze. În cazul persoanelor care optează să utilizeze funcția de masaj în afara programului de muncă, este recomandat să regleze spătarul într-un unghi mai larg, pentru a putea să se relaxeze complet.

Reglarea funcțiilor de masaj

Orice scaun de birou cu masaj va veni cu un manual de instrucțiuni personalizat fiecărui tip de scaun și, de cele mai multe ori, cu telecomandă. În funcție de fiecare tip de scaun de birou cu masaj, programele de masaj vor fi diferite și este indicat să citiți manualul de instrucțiuni înainte de a utiliza scaunul, din motive de securitate și siguranță.

 Așa cum sugerează și numele, un scaun de birou cu masaj este menit să relaxeze mușchii și mintea și, deși nu este o necesitate pentru a supraviețui, este un element important în viața oricărei persoane care dorește să evite durerile de spate, inflamațiile, oboseala cronică și alte probleme care pot apărea din cauza lipsei de mișcare sau pur și simplu din cauza inevitabilei înaintări în vârstă. Din fericire, pe piață există nenumărate modele de scaune de birou cu masaj, care variază atât în dimensiune, de la foarte compacte la încăpătoare și robuste, cât și în capacitățile lor în ceea ce privește sistemele de masaj: de la masaj simplu la spate, până la masaj complex ce cuprinde mai multe părți ale corpului. De asemenea, scaunele de birou cu masaj variază și la nivel de preț, de la cele create pentru portofelul oricui până la cele mai sofisticate, pentru portofele alese. Oricare ar fi bugetul sau preferințele dumneavoastră, un scaun de birou cu masaj este oricând o variantă înțeleaptă de a îmbina utilul cu plăcutul și cu o alternativă sănătoasă de a fi așezat pe tot parcursul zilei.

Nu trebuie uitat faptul că un masaj, fie el făcut de un maseur profesional, fie făcut de un scaun de birou inteligent, are ca scop ajutorarea persoanei prin relaxarea mușchilor țintă, prin îmbunătățirea circulației sângelui și, indirect, prin relaxarea minții și îmbunătățirea capacității de concentrare și de sporire a ritmului de muncă.

Cele mai bune scauneScaune comfortabileScaune cu masajScaune de birouScaune onlineScaune relaxare

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate