Cum alegi cel mai bun kneeling chair – top 5 sugestii

Scaunele Kneeling chair sunt un tip de scaune non-conformiste, pe care nu mulți au curajul să le încerce. Cu toate acestea, adevărul este că cel ce spune că scaunul kneeling chair nu este confortabil, cu siguranță nu îl folosește corect. Există o eroare în ceea ce privește percepția asupra acestui tip de scaun de birou. Oamenii care nu știu despre ce e vorba au tendința, la primul contact cu această denumire, să confunde ce și unde se plasează. Cu alte cuvinte, există mulți necunoscători care tind să creadă că într-un kneeling chair genunchii vor fi plasați în locul șezutului, persoana care utilizează scaunul adoptând o poziție de îngenunchiere.

Deși adevărul se află undeva la mijloc, trebuie să menționăm faptul că această concepție este eronată. Utilizatorul acestui scaun este așezat, ca în orice alt tip de scaun de birou, pe șezut, nu în genunchi. Cu toate acestea, în momentul utilizării scaunului de tip kneeling chair, genunchii adoptă, într-adevăr, o poziție atipică. Deși, în cele mai multe cazuri, se promovează adoptarea unghiului de 90 de grade, unghiul dintre trunchi și partea superioară a picioarelor va fi unul mai larg. Cu toate acestea, această poziție nu va afecta mușchii și nici nu va cauza tensiuni și dureri musculare, acest tip de scaun fiind, de fapt, foarte apreciat de utilizatorii săi din lumea întreagă.

Există unii pași destul de importanți în procesul de schimbare de la un scaun de birou clasic la unul de tip Kneeling chair. Respectarea lor este esențială în vederea acomodării ușoare, în vederea adaptării unui stil nou, nu doar în ceea ce privește design-ul scaunului, ci și al stilului de viață. Scaunul de tip kneeling chair este, la urma urmei, un stil de viață.

Kneeling chair sau un scaun de birou clasic?

Pentru început, trebuie să menționăm un lucru: indiferent cât de încântați sunteți de noua achiziție, nu aruncați deja scaunul de birou clasic, pentru că există o perioadă de ajustare în procesul de tranziție și nu oricine poate depăși această perioadă. Schimbarea între cele două tipuri de scaun trebuie realizată, în primul rând, în ritmul propriu. Dacă sunteți tipul de persoană care nu se adaptează ușor schimbărilor, dar vă doriți o îmbunătățire a poziției la birou, noi vă sfătuim să încercați să faceți tranziția ușor, pas cu pas. La începutul utilizării scaunului de tip Kneeling chair, senzația poate fi ușor ciudată, provocând incomoditate, disconfort psihic și, ca urmare, lipsă de concentrare.

Așadar, dacă aveți, spre exemplu, o ședință video importantă și nu vă doriți să lăsați o impresie proastă din cauza nevoii de a vă schimba constant poziția pe scaun, mai bine utilizați un model de scaun de birou clasic. Nu trebuie să vă simțiți jenați dacă vă vine greu să vă adaptați la noul scaun de birou și nici nu trebuie să îl abandonați dacă nu vă simțiți comod din prima încercare. Este absolut normal ca tranziția să fie puțin mai grea și multe persoane trec prin această situație atunci când schimbă scaunul de birou clasic cu unul de tip kneeling chair.

Acomodați-vă cu noua poziție

Nu încercați să stați așezați pe un scaun de tip kneeling chair în aceeași poziție în care ați sta pe un scaun de birou normal. Desigur, punctele cheie rămân aceleași, spatele drept, coatele la o anumită înălțime ideală și toate celelalte care sunt la fel de adevărate și benefice în cazul oricărui scaun de birou clasic. Însă nu uitați că aceste puncte cheie sunt oferite de setările scaunului. În cazul scaunului de tip Kneeling chair apare o nouă setare, și anume cea a pernuței pentru genunchi. Această pernuță nu schimbă centrul de greutate al utilizatorului, acest centru rămânând, ca și până acum, pe fese, șezutul fiind cel ce suportă cea mai mare greutate a corpului. Cu toate acestea, pernuța de sprijin pentru genunchi, prin suportul pe care îl oferă, absoarbe din tensiunea ce se poate acumula în mușchii din această zonă, la fel ca și în mușchii lombari, ai spatelui și ai umerilor. Este normal dacă, în cazul utilizării scaunului de tip Kneeling chair, simțiți nevoia să vă aplecați mai mult asupra biroului. Așa că încercați pe cât mai mult posibil să simțiți corpul, să simțiți cum se ajustează noului scaun și cum se ajustează noilor modificări în suportul de care dispune.

Faceți exerciții pentru zona lombară

Dacă în urma utilizării unui scaun de birou clasic v-ați obișnuit corpul să stea într-o poziție incorectă, mai mult ca sigur că acest lucru a afectat mușchii zonei lombare, care nu s-au dezvoltat corect. Faptul că scaunul Kneeling Chair nu dispune de un spătar pe care să vă puteți sprijini coloana implică necesitatea dezvoltării mușchilor spatelui într-un mod accelerat, dar și sănătos. Motiv pentru care este indicat să vă orientați spre realizarea unor exerciții care să vă dezvolte musculatura spatelui, astfel încât utilizarea acestui scaun să nu fie cauză de disconfort.

Deși scaunul de tip Kneeling chair este foarte sănătos pentru coloană și foarte apreciat de utilizatorii săi, acesta va reprezenta o mare problemă pentru persoanele care prezintă dureri de spate ca urmare a poziției incorecte pe parcursul orelor de utilizare a scaunului de birou, fie în timpul programului de muncă sau în timpul școlii. Vestea rea este că aceste probleme nu țin cont de vârstă și pot afecta și tinerii și copiii, nu doar adulții. Vestea bună este că aceste complicații pot fi reparate prin exercițiile fizice adecvate fiecăreia dintre ele și vor dispărea în timp. Din acest motiv este indicat ca atunci când faceți tranziția de la tipul de scaun de birou clasic la cel de tip Kneeling Chair să vă acordați timpul necesar, să aveți răbdare cu propria persoană și cu condiția fizică în care se află coloana vertebrală, dar și mușchii spatelui și să nu vă forțați organismul, pentru a evita apariția altor complicații.

Schimbă-ți frecvent poziția

Indiferent de scaunul de birou pe care îl utilizezi, faptul de a sta așezat pe acesta în aceeași poziție pe o perioadă de timp îndelungată este dăunător pentru organism, motiv pentru care și în cazul deținerii unui scaun de tip Kneeling chair, schimbarea poziției în mod regulat este foarte indicată. Din același motiv, este indicat, de asemenea, să te ridici la intervale de timp regulate, să îți întinzi spatele și picioarele, ba chiar să faci câteva exerciții rapide. Cu toate acestea, dacă ești tipul de persoană care trece dintr-o ședință în alta, s-ar putea să nu ai timp să te miști câtuși de puțin, situație în care apare adevăratul beneficiu al scaunelor de tip Kneeling Chair.

Dacă șederea pe un scaun de birou clasic oferă o gamă minimă de poziții de ședere corecte pentru spate, fără posibilitatea de a varia constant poziția pentru evitarea oboselii și tensiunii musculare, un scaun de tip Kneeling Chair oferă mult mai multe opțiuni de schimbare a poziției, acest lucru reprezentând un avantaj enorm.

Practic, atunci când suntem așezați pe un scaun, greutatea este suportată de mușchii fesieri, însă cea mai mare presiune se află pe mușchii din zona lombară. Centrul de greutate al unei persoane în poziție de așezat este situat în zona lombară, motiv pentru care presiunea și solicitarea mușchilor apare, în special, în această zonă. Atunci când optați pentru o altă poziție, ușor înclinată în față sau în lateral, centrul de greutate se mută și el, motiv pentru care mușchii din zona lombară au șansa să se relaxeze, pentru că, în funcție de poziția în care v-ați mutat, alți mușchi preiau presiunea și stresul.

Mai mult decât atât, prin intermediul suportului pentru genunchi, o parte considerabilă din presiune se absoarbe, făcând, astfel, șederea mult mai confortabilă pentru oricine, prin faptul că zona lombară nu va mai fi la fel de solicitată.

Scaunul Kneeling chair și problemele de genunchi

Deși atunci când ne gândim la kneeling chair ne vine automat în minte ideea de a sta îngenunchiați, ne dorim să menționăm încă o dată faptul că acest scaun presupune, la fel ca orice alt tip de scaun de birou, șederea pe fese, mai mult decât pe genunchi. Cea mai mare diferență este pernuța de suport pentru genunchi, însă această pernuță nu presupune să stați sprijiniți exclusiv pe ea, ci, din contră, vine ca ajutor. Dacă aveți probleme de sănătate la nivelul genunchilor, acest scaun nu vă va afecta mai mult, pentru că scopul pernuței este să ofere sprijin, nicidecum să vă încurce sau să vă agraveze situația.

Cu toate acestea, noi știm că nu există boală, ci pacienți. Cu alte cuvinte, fiecare persoană are alte manifestări ale afecțiunilor de care suferă, motiv pentru care noi vă recomandăm, atunci când doriți să faceți această schimbare majoră în viața voastră de birou și știți că aveți probleme cu genunchii sau cu spatele, să vă consultați și cu medicul de familie sau cu un specialist, pentru a fi siguri în totalitate că sunteți apt pentru uzul acestui tip de scaun. In plus, medicii recomandă acest tip de scaun de birou celor cu probleme locomotorii și ar putea chiar să vă ofere informații detaliate.

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Produse evidențiate

- 11%
77 lei 87 lei

Nume produs

No reviews
44 lei

Nume produs

No reviews