Beneficiile scaunului de birou cu masaj – vezi 3 motive pentru care merită investiția!

În ultimul an ne luptăm la nivel mondial cu carantină la domiciliu, cu mult timp petrecut în interiorul caselor noastre și cu lucrul de acasă. Ne dorim cu toții să treacă totul înapoi la normal, să învingem virusul, să tratăm bolnavii și să ieșim mai mult din casă. Cu toate acestea, nimeni nu poate controla natura, motiv pentru care suntem de părere că trebuie să facem tot posibilul să ne ușurăm viața și ce altă modalitate mai bună de a face acest lucru este decât să ne bucurăm de un scaun de birou cu masaj?

Faptul că lucrăm de acasă nu este neapărat un lucru rău. Ne permite să dormim o jumătate de oră în plus dimineața, pentru că economisim timpul pe care l-am petrece, de altfel, pe drum. Mai mult decât atât, pentru cei care adoptă stiluri vestimentare casual, acest stil de viață este cât se poate de binevenit, căci acum nimeni nu mai are grija a ce va purta a doua zi la muncă. De asemenea, în cazul femeilor, pielea are timp să respire în voie, căci foarte puține femei aleg să se machieze dacă nu ies din casă. Știm că sunt vremuri grele, însă există și avantaje și noi considerăm că pentru a trece mai repede de această situație, cea mai bună variantă e să profităm la maximum de ea și să ne menținem optimiști, încercând pe cât posibil să ne axăm pe părțile pozitive.

În ceea ce privește munca de acasă, noi considerăm că avantajul major este acel al mediului din care lucrăm. Dacă la birou suntem nevoiți să folosim mesele, scaunele și aparatura electrică pusă la dispoziție de cei din conducere care, poate, nu este de cea mai bună calitate, în domiciliul propriu avem șansa să ne achiziționăm ce scaun de birou ne dorim, ce birou considerăm de cuviință, și așa mai departe.

Unii ar putea afirma că nu vor lucra toată viața de acasă, așa că de ce să investească într-un scaun de birou cu masaj, care este mai scump decât un scaun de birou clasic? Deși există un oarecare nivel de adevăr în această logică, nu trebuie uitat, totuși, faptul că atunci când investiți într-un scaun de birou cu masaj pentru propria locuință, investiți pe lungă durată. Acest lucru înseamnă că atunci când ne vom întoarce să lucrăm de la birou, nu va trebui să dăm nimănui acest scaun, ci va rămâne al nostru pentru atât de mult cât va dura. În plus, doar pentru că scaunul de birou are în denumirea sa cuvinte ce implică utilizarea lui în cadrul procesului de muncă, acest lucru nu înseamnă că este interzisă utilizarea lui în alte contexte. Dacă soțul iubește să se joace jocuri video în weekend, poate juca așezat pe acest scaun. Dacă copilul are de citit o carte pentru școală sau pentru propria cultură generală, o poate citi așezat în acest scaun. Dacă pur și simplu un membru al familiei își dorește un masaj, poate folosi acest scaun.

Tipuri de masaj oferite de un scaun de birou

În funcție de numărul de puncte de masaj de care dispune un scaun de birou, acesta poate oferi între un singur tip de masaj și mai multe. Spre exemplu, un scaun de birou cu 2 puncte de masaj, va putea folosi sisteme de vibrare și încălzire pentru a detensiona mușchii spatelui, pe când un scaun de birou cu 8 puncte de masaj poate oferi servicii de relaxare a mușchilor spatelui, gâtului, capului și ai umerilor.

De ce să alegi un scaun de birou cu masaj?

Atunci când petrecem ore în șir așezați pe un scaun, se adună tensiune la nivelul mușchilor spatelui, gâtului, umerilor, motiv pentru care apar dureri, lipsă de concentrare și scăderea productivității. Aceste cauze duc la nemulțumiri la locul de muncă, iar multe persoane nu reușesc să descopere singure de unde provin și cum să rezolve aceste neplăceri, iar cele care reușesc să realizeze cauza nu dispun de timpul necesar pentru a merge la un masaj de relaxare. Mai mult decât atât, dacă dispuneți de timpul necesar pentru a merge la masaj în mod regulat, aceste masaje sunt scumpe. Din acest motiv, investirea într-un scaun de birou cu masaj vă salvează nu doar banii, dar și timpul.

Bineînțeles, un masaj profesionist este cu mult mai benefic decât un scaun de birou cu masaj și este recomandată vizitarea unui specialist din când în când. Cu toate acestea, de ce să așteptați vizita la masaj, când puteți începe să detensionați mușchii din confortul de acasă, în timp ce lucrați?

Scaunul de birou cu masaj nu înlocuiește terapia prin masaj

Dacă investiți într-un scaun de birou cu masaj nu înseamnă că vă veți rezolva problemele deja existente. Dacă știți că suferiți de leziuni în urma unui accident, spre exemplu, este indicat să vă consultați cu medicul înainte să achiziționați un astfel de scaun, pentru că scopul acestora nu este de a înlocui terapia prin masaj în cazul persoanelor cu probleme deja existente. Scopul acestor scaune este să prevină tensiunile musculare și să ajute la relaxarea mușchilor, la fel ca și eliberarea stresului.

Alte beneficii ale scaunelor de birou cu masaj

Scaunele de birou cu masaj, la fel ca orice alt element al tehnologiei epocii noastre, sunt în continuă dezvoltare, pentru că specialiștii caută mereu să le îmbunătățească și să aducă mereu noi funcții și noi caracteristici, în vederea facerii muncii de birou cât mai plăcută și ușor de îndurat. Din acest motiv, unele scaune de birou pot avea o pedală pentru relaxarea mușchilor picioarelor, pot avea spătare supra dimensionate, pot avea suport pentru cap, pot avea încălzire în șezut sau în spătar, și multe alte caracteristici destinate să vă facă șederea cât mai ușoară. Din acest motiv trebuie să vă documentați bine înainte să achiziționați un scaun de birou cu masaj, pentru a fi siguri că achiziția realizată vă va satisface în totalitate.

Scaunele de birou cu masaj în cadrul locului de muncă

Cu siguranță nu știați acest lucru, însă corporațiile din afara României au adoptat în ultimii ani acest tip de scaun, cumpărând scaune de birou cu masaj pentru fiecare angajat în parte. Cea mai interesantă parte este că, pentru companiile cu program rigid, unde angajații au pauză la o anumită oră pentru o anumită perioadă de timp, scaunele de birou cu masaj sunt programate de către cei ce se ocupă de îngrijirea lor să ofere masaje angajaților în timpul pauzei. Practic, aceștia iau o pauză de 10-20 de minute, special destinată masajului. Studii realizate în cadrul acestor companii au descoperit faptul că s-a îmbunătățit considerabil starea de spirit la birou, la fel ca și nivelul de productivitate și rezistența angajaților de-a lungul orelor de muncă.

Deși poate părea înfricoșătoare ideea cumpărării unui astfel de scaun în număr mare, datorită unei considerabile investiții financiare, același studiu realizat în cadrul unei companii care a făcut acest pas a descoperit și că, prin productivitatea sporită a angajaților, sumele de bani încasate de aceștia în cadrul firmei au crescut considerabil. Practic, nu doar că patronii au recuperat investiția făcută în scaune, dar au și ieșit pe profit.

În ciuda faptului că se practică setarea în masă a orei de masaj pentru angajați pe timpul pauzelor, aceste scaune de birou cu masaj pot fi setate individual, de fiecare angajat în parte, pentru a oferi masaje în ce zonă e nevoie, la orice moment e nevoie. Așadar, dacă sunteți proprietar de business și brusc realizați că profitul crește fără un motiv aparent, fiți sigur că cineva își primește masajul bine-meritat. Nu există succes fără asumare de riscuri, iar în lumea corporațiilor riscurile pe care și le poate asuma cineva sunt minime, fie că vorbim despre angajați sau proprietari, așadar dacă simțiți că ceva nu merge cum trebuie, că angajații nu sunt suficient de motivați sau că există prea multe tensiuni între colegi, poate că soluția cea mai bună este să vă asumați acest risc, să investiți o sumă mai mare pentru aceste scaune de birou cu masaj și să nu aveți teamă, pentru că în mod sigur nu doar că veți vedea diferențe de atitudine, dar vă veți și recupera investiția.

Noi vă sugerăm, din experiență proprie, să considerați realizarea acestui pas, pentru că, în ciuda investiției financiare inițiale, veți observa schimbări majore în cadrul firmei, de la o stare generală de bine la mai puțină tensiune între colegi, de la eliminarea stresului constant la mai puțini angajați care să se plângă de dureri de spate, de la monotonie la zâmbete și de la profit care să vă țină pe linia de plutire la profit care să vă facă să zâmbiți. Și dacă profitul nu vă face să zâmbiți cu gura la urechi, încercați să vă bucurați voi înșivă de un astfel de scaun cu masaj, acesta cu siguranță vă va face să zâmbiți!

Cele mai bune scauneScaun ergonomicScauneScaune comfortabileScaune cu masajScaune de birou ergonomiceScaune de birou gamingScaune directorialeScaune onlineScaune relaxare

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Produse evidențiate

- 11%
77 lei 87 lei

Nume produs

No reviews
44 lei

Nume produs

No reviews