4 motive pentru care trebuie să ai un scaun de birou cu masaj acasă

Deși mentalitatea generală este aceea conform căreia mașinăriile nu pot înlocui oamenii specializați într-un domeniu, noi ne propunem să demitizăm această concepție legată de scaunul de birou cu masaj, prin intermediul a două afirmații. În primul rând, scaunul de birou cu masaj pentru acasă nu își propune înlocuirea masajelor de specialitate și nici a persoanelor care le realizează. Inventatorii și comercianții care promovează scaunele cu masaj își doresc să ajute piața, nu să o răstoarne.

În al doilea rând, scopul scaunelor de birou cu masaj este de a aduce celor care lucrează așezați șansa de a beneficia de un masaj de calitate bună, la un preț minim, oricând doresc, pentru că munca de pe scaun, contrar opiniei publice, este extrem de obositoare și cu efecte negative asupra organismului.

Masaj profesionist vs. Scaun cu masaj pentru acasă

Din punctul nostru de vedere nu există (sau nu ar trebui să existe) o competiție între cele două. Așa cum am menționat mai sus, scopul scaunelor de birou cu masaj pentru acasă nu este acela de a-i înlocui pe profesioniști. Cu siguranță, un masaj profesionist are cu mult mai multe beneficii asupra corpului uman decât un scaun cu masaj. Acest lucru se datorează atât faptului că masajul profesionist este realizat de o ființă umană cu pregătire în domeniu, care a studiat anatomia și a învățat punctele ce trebuie masate, cât și a faptului că profesionistul înțelege pe moment care puncte dor mai mult decât altele, în funcție de fiecare pacient în parte, fiind capabil să acorde masaje personalizate, mulate pe nevoile clientului, lucru pe care un scaun cu masaj nu îl poate realiza. Totuși, scaunul cu masaj pentru acasă este mai accesibil ca preț, mai rapid și mai simplu de folosit, la dispoziția ta mereu indiferent de oră, ceea ce îl transformă într-o variantă foarte bună.

Scopul scaunului cu masaj pentru acasă

Scaunul cu masaj pentru acasă nu este indicat pentru probleme de sănătate majore, spre deosebire de masajul profesionist, ci este indicat pentru relaxarea mușchilor spatelui, ai gâtului, ai capului, ai brațelor și ai picioarelor. Scopul principal al acestor scaune de birou cu masaj este relaxarea și nu vindecarea. Prin mișcări circulare ale unor mici dispozitive plasate în spătarul scaunului, în mânerele scaunului, în tetieră și în suportul pentru picioare, aceste scaune oferă diferite tipuri de vibrație care ajută mușchii să se detensioneze și să se relaxeze. Acest lucru le face ideale atât pentru birouri, unde angajații se pot bucura de serviciile lor în pauză, cât și pentru uzul personal, acasă, pentru cei care lucrează din confortul propriei locuințe și care doresc ca, în pauza dintre orele lungi de muncă, să poată să se relaxeze și să elimine o oarecare parte din durerile musculare.

Tipuri de masaj întâlnite la scaunele de birou cu masaj

În funcție de modul în care sunt construite, scaunele de birou cu masaj pot oferi diferite tipuri de masaj.

1. Masaj pentru cap și gât

Există multe cazuri de persoane care lucrează foarte mult timp aplecate asupra unei tastaturi sau asupra unui monitor. Deși în ultimul timp oamenii se axează din ce în ce mai mult pe importanța scaunului de birou ideal pentru lucrul de acasă, o perioadă îndelungată de timp focusul nu a fost pus pe acest subiect. Din acest motiv, multe persoane simt că au început să le apară probleme, tensiuni și dureri musculare. Prezența acestora poate augmenta presiunea care este aplicată asupra mușchilor gâtului și a capului, motiv pentru care un scaun cu masaj care să dispună de un sistem de masaj al acestei zone poate ușura cu mult durerile și disconfortul muscular.

2. Masaj pentru spate

Menținerea unei poziții corecte pe perioade lungi de timp este foarte greu de realizat, motiv pentru care, oricât de bine intenționați am fi, este imposibil să ne menținem spatele drept pe tot parcursul celor opt ore de muncă. Mușchii spatelui care sunt responsabili de poziția corectă a coloanei vertebrale obosesc în aceeași manieră ca orice alt mușchi din organism, motiv pentru care este important să știm să avem grijă de ei și să le oferim șansa, la un interval de timp regulat, să se odihnească și să se relaxeze. Mușchii care au ocazia să se relaxeze în mod regulat sunt aceia care vor rezista mai bine în timp și care nu vor provoca dureri insuportabile în viitor. Așadar, un scaun de birou dotat cu un sistem de masaj pentru spate poate fi o variantă extraordinară pentru cei care nu au timp să viziteze un maseur profesionist ori de câte ori simt nevoia.

3. Masaj pentru brațe

Atunci când lucrăm la un birou, fie că lucrăm de acasă sau dintr-un spațiu profesional, poziția brațelor nu este întotdeauna una corectă, motiv pentru care nu doar că mușchii se vor tensiona, însă vor și activa instinctul natural al organismului de a muta centrul de greutate pe alt punct, ceea ce va aduce multiple dureri și în alte puncte ale corpului. Durerile de brațe migrează din brațe în umeri, în zona gâtului și de-a lungul coloanei vertebrale. Mai mult decât atât, atunci când aceste dureri își fac simțită prezența, din cauza instinctului mai sus menționat de a-și muta centrul de greutate, utilizatorul unui scaun care provoacă aceste dureri va adopta poziții care nu sunt întotdeauna corecte, ceea ce, în timp, nu doar că va provoca dureri în multiple zone ale corpului, ci va aduce și modificări asupra posturii și probleme mai grave. Așadar, un scaun care dispune de un sistem de masaj pentru brațe poate ușura cu mult calitatea vieții oricărei persoane care lucrează la birou. Atunci când vă hotărâți să achiziționați un astfel de scaun cu masaj pentru acasă, luați în calcul și faptul că, pe termen lung, vă va ajuta nu doar în ceea ce privește durerile de brațe, ci cu toate durerile musculare din corp.

4. Masaj pentru picioare

Atunci când scaunul de birou dispune de un sistem de masaj pentru picioare, acest scaun are capacitatea de a înlătura ani întregi de efecte negative asupra picioarelor noastre provocate de o poziție incorectă sau de un scaun nepotrivit necesităților noastre. Aceste efecte negative se resimt prin tensiune în zona pulpei piciorului, prin circulație sangvină redusă, prin inflamarea picioarelor și printr-o stare generală de oboseală, pentru că atunci când picioarele noastre sunt obosite, ne simțim obosiți la nivelul întregului corp. Așadar, dacă vă doriți să aveți mai multă energie și să vă puteți concentra cât mai mult timp la locul de muncă și la ceea ce aveți de făcut, nu ezitați să investiți într-un scaun care să vă ofere servicii de masaj pentru picioare.

Atunci când avem șansa să lucrăm de acasă, este indicat să investim într-un scaun cu masaj de calitate superioară, care să ne ajute în eliberarea stresului adunat în mușchi. Mai mult decât atât, chiar dacă investiția este considerabil mai mare decât în cazul unui scaun de birou ergonomic normal, pe lângă efectele pe care acest scaun superior le va aduce în ceea ce privește calitatea vieții noastre, se va nota și o lungime de viață a scaunului cu mult mai ridicată decât în cazul unui scaun normal. În plus, scaunul de birou cu masaj achiziționat pentru domiciliul propriu poate fi folosit și de alte persoane, cum ar fi copiii dumneavoastră care, deși nu au probleme cu durerile de spate, pot beneficia și ei de sistemul de masaj.

Cele mai bune scauneScaune comfortabileScaune cu masajScaune de birouScaune de birou ergonomiceScaune online

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate